Professionele traprenovatie in Utrecht

We zijn keihard de beste traprenovatiebedrijf door onze unieke mal-systeem. Hierdoor krijgen we altijd een perfecte eindresultaat zonder foutmarges. Wij zagen alles uit in onze modern ingerichte zaagruimte. Dus u hoeft zelf geen houtafval weg te storten of uw tuin te  ontzien van zaagsel. Omdat we kant en klaar langskomen, zijn we meestal binnen 4 uur klaar met de traprenovatie. En het mooiste is dat u direct over de trap kunt lopen door onze speciaal samengestelde traprenovatielijm. Ons werkwijze neemt meer tijd in beslag, maar wij weten dat we hierdoor ook kritische klanten gerust kunnen stellen over de eindresultaat.

LET OP: Bij 2 trappen komt u in aanmerking van €150,- korting. Heeft u maar 1 trap? Maar kent u wel iemand die een traprenovatie bij Trapgenie wilt afnemen? Dan storten we bij een geslaagde conversie €150,- op uw rekening. 

Informatie over Utrecht

Utrecht is een stad en gemeente in Nederland en de hoofdstad van de provincie Utrecht. Met 374.411 inwoners op 1 januari 2024 is Utrecht qua inwonertal de vierde gemeente van Nederland. Deze inwoners zijn verdeeld over vier woonplaatsen, te weten Utrecht met 308.965, Haarzuilens met 555, Vleuten met 27.810 en De Meern met 21.815 inwoners. De agglomeratie Utrecht telde per 1 januari 2019 712.700 inwoners. In 2021 was Utrecht de snelst groeiende stad van Nederland.[3]

Utrecht is een van de oudste steden van Nederland. Het is ontstaan als een Romeinse fortificatie aan de Limes. In de zevende eeuw werd op de plaats waar dit fort zich bevond een kerkje gebouwd en in de eeuwen erna verrezen hier grotere kerken. In 1122 kreeg Utrecht als een van de eerste steden in het huidige Nederland stadsrechten. Dankzij zijn ligging aan de rivier de Rijn groeide Utrecht in de 13e en 14e eeuw uit tot belangrijke handelsstad in Europa. Met de opkomst van het graafschap Holland verplaatste deze handel zich daarheen en werd Utrecht minder belangrijk, hoewel Utrecht tot in het begin van de 16e eeuw de grootste stad van de Noordelijke Nederlanden bleef. In het jaar 1808 was Utrecht kortstondig de hoofdstad van het Koninkrijk Holland. Ten tijde van de industriële revolutie was Utrecht het centrum van de nationale staal- en spoorwegindustrie.

Utrecht is momenteel de tweede economie in de noordvleugel van de Randstad, na Amsterdam. De regio Utrecht behoort tot de meest concurrerende economische regio’s in Europa.[4] De stad is het wegen- en spoorwegknooppunt van Nederland. Met een doorvoer van meer dan 57 miljoen reizigers per jaar is Utrecht Centraal het grootste station van Nederland. Mede hierom hebben veel bedrijven en instanties er hun hoofdvestiging, waaronder Bol., de NS en Prorail, de Jaarbeurs, en enkele banken als de Rabobank en De Volksbank.

Utrecht huisvest naast de Universiteit Utrecht nog de Hogeschool Utrecht, de Universiteit voor Humanistiek, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In totaal zijn er ongeveer 67.000 studenten, waarvan er ruim 33.000 woonachtig zijn in de stad.[5] Utrecht staat daarom bekend als een studentenstad.

Utrecht is de hoofdzetel van de Katholieke Kerk in Nederland en van het Aartsbisdom Utrecht. De Domtoren is met 112,32 meter de hoogste kerktoren van Nederland en het symbool van de stad. Utrecht heeft tevens een rijke kunsttraditie, waarvan de bekendste exponenten de schilders van de Utrechtse School zijn (onder anderen Jan van Scorel en Roelant Savery), en 20e-eeuwse kunstenaars als Gerrit Rietveld, Theo van Doesburg en Dick Bruna.

 

Provincie: Utrecht
Gemeente: Utrecht
Plaats: Utrecht
Netnummer: 030

Wijken: Binnenstad winkelgebied - Binnenstad woongebied - Ten westen van de Waterlinieweg - Ten oosten van de Waterlinieweg - Centrale Zone - Langerak - Papendorp - Parkwijk - Terwijde - De Wetering - Het Zand - Lombok Leidseweg - Nieuw Engeland Schepenbuurt - Oog in Al Welgelegen - Overvecht Zuid - Overvecht Noord - Oud Hoograven Tolsteeg - Nieuw Hoograven Bokkenbuurt - Lunetten - Votulast - Wittevrouwen Zeeheldenbuurt - Tuindorp Voordorp - Kanaleneiland - Transwijk - Rivierenwijk Dichterswijk - Zuilen West - Zuilen Noordoost - Ondiep 2e Daalsebuurt - Pijlsweerd - Vleuten-De Meern - Haarzuilens - Leidsche Rijn Park - Vleuterwijde Veldhuizen - De Meern Rijnenburg

Omliggende plaatsen: Haarzuilens - De Meern - Vleuten - Alendorp - Ockhuizen - Oudenrijn - Stadsdam - Themaat - Veldhuizen

Voordelen van Trapgenie

✓   Mallen doen we op de unieke traditionele wijze!

   Hyperrealistische hedendaagse dessins

   Geen verkoper, maar een vakman die langskomt

✓   Naadloze treden zijn gegarandeerd

✓   Afwerking is onze passie 

   Geen Mario-instelling

✓   We gaan keihard door tot de perfecte eindresultaat!

   Binnen 2 weken een gloednieuwe trap. 

Het gaat bij ons om perfectie.

Wij gaan voor die strakke aansluitende treden, afgewerkt met een decorgelijke matte siliconenkit. Grappig hè, u ziet bijna geen kit-rand en al helemaal geen siliconenvet! Wij maken deze namelijk schoon met onze speciale ''cleaning wipes''. Zo kijkt u nooit tegen glimmende randen!

Recensies van klanten die het vertrouwen wist te winnen..

Verzamelen van recensies doen we met Google en Webwinkelkeur. De meest betrouwbare recensieplatformen. We worden gewaardeerd op Webwinkelkeur met een score van 9.9. U kunt hier een aantal ervaringen lezen van onze tevreden klanten!

Veelgestelde vragen over Trapgenie 

Waarom moet ik kiezen voor Trapgenie?

✅ Uw trap binnen 2 weken opgeleverd.

✅ Geheel naadloze afwerking.

✅ Zaag werkzaamheden in onze zaagruimte.

✅ Geen houtafval wegstorten.

✅ Uw tuin blijft schoon.

✅ Geen onnauwkeurige trapspinnen, of lasersystemen.

✅ Alle treden uitmallen met papier en tape. 

✅ Gratis en vrijblijvende bezichtigingen/offerte's

✅ Altijd extra 3 jaar montagegarantie.

✅ Specialistische afwerking zonder siliconenvet.

Wat kost een traprenovatie gemiddeld?

Gemiddeld kost een volledige traprenovatie incl. materiaal en montage tussen €1200.- en €2000,-. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren.

 

- Hoeveel treden zijn er?

- Is de trap legklaar?

- Moeten er treden ingekort worden?

- Wilt u de wangen meenemen in de prijs?

- Moet de uitlooptrede meegenomen worden?

- Wilt u trapverlichting?

 

Zo ziet u meteen dat de prijs afhankelijk is van de keuzes die u maakt. Om de prijzen zo transparant mogelijk op kaart te brengen laten we de prijslijst tijdens een bezichtiging zien. Zo ziet u per direct hoe de prijs wordt opgebouwd! 

 

Is een bezichtiging echt nodig?
Een bezichtiging voor traprenovatie is noodzakelijk. Het is fijn om alle decoren thuis te zien, voelen en te matchen met uw interieur. Ook wint u veel informatie over de soorten traprenovaties die beschikbaar zijn op de markt. Zo kunt u met een gerust gevoel een keuze maken. Het is ook belangrijk voor ons, omdat we  dan weten waar wij aan toe zijn en of we met bepaalde punten rekening moeten houden!

Wat biedt Trapgenie Traprenovatie aan garanties?

Trapgenie staat voor service en klantgerichtheid. Daarom zijn de garanties die we aanbieden ook garanties waar u wat aan heeft. Tijdens de oplevering ontvangt u van ons de garantiebewijzen en monteren we een watermerk op uw trap ter bewijs dat uw trap vakkundig is uitgevoerd.

 

- Fabrieksgarantie: Per materiaalsoort zijn de garanties verschillend en variëren tussen 10 en 15 jaar. Klik hier om de garanties te bekijken per materiaalsoort. Fabrieksgarantie houdt meestal in dat u gedekt bent op fabrieksfouten.

 

- Montagegarantie: 3 jaar
Bovenop de fabrieksgarantie krijgt u bij Trapgenie altijd een extra montagegarantie. Dat betekent dat als er bijvoorbeeld een trede loskomt, dat we vliegensvlug paraat staan om de trede kosteloos voor u te vervangen.

 

- Verlichtingsgarantie: 5 jaar
We zijn de enige traprenovatie bedrijf in heel Nederland dat 5 jaar trapverlichting garantie geeft. Trapverlichtingen die wij monteren zijn van onze eigen merk. Ook de werkwijze is zeer uniek en ongekend, waardoor alle onderdelen van de trapverlichting gemakkelijk te repareren is.

Zijn er wachttijden voor een traprenovatie?

Uw trap is door ons meestal binnen 2 weken gerenoveerd nadat we een akkoord op de offerte hebben ontvangen. Wij streven ernaar om onze klanten zo min mogelijk te laten wachten!

Hoe lang duurt een gemiddelde traprenovatie?

Wij adverteren nooit met ''binnen 1 dag gerenoveerd''. Omdat een professionele traprenovatie tijd kost. En al zeker als u naadloze treden verwacht van ons. Wij zijn meestal 2-3 dagen bezig om uw trap uitgebreid te kunnen renoveren.

 

Hoe kunnen andere bedrijven binnen een dag klaar zijn?
Wij werken niet met een trapspin of een onnauwkeurige lasersysteem. Dit zijn nieuwe technieken die trappen uitmallen ontzettend makkelijk maakt en ervoor zorgt dat u snel over een nieuwe trap kan lopen. Het gaat wel ten koste van de eindresultaat. U behoud meestal grote naden die afgewerkt worden met een dikke klodder siliconenkit. Ook worden de huidige treden vaak niet ingekort, waardoor de treden boven de trapwangen uitsteken. Daarom wordt er ook vaak geadverteerd met ''zonder hak-en-breekwerk''.

Wij werken met een papieren mal-systeem. Alle treden worden dus één voor één uitgemald met papier en tape voor een perfecte passing van de overzettrede. Vervolgens brengen we de malletjes naar onze zaagruimte. Hier zagen we alle treden netjes uit en worden ze vervolgens ingepakt voor montage. 

Het vergt dus meer tijd een moeite, maar hierdoor kunnen we dus die naadloze treden garanderen. En het is voor een trapgenie altijd de moeite waard om het beste te veroorloven voor de klant. 

Bekleden jullie ook de wangen van een trap?

Zeker weten, wel is dit alleen mogelijk bij dichte trappen. 

Kunnen jullie ook een open trap dichtmaken?

Zeker, met regelmaat maken wij een open trap dicht. We houden extra rekening mee dat de achterstootborden 90° haaks worden geplaatst. Ook werken we de naden netjes af met polymeerkit, zodat de schilder zo min mogelijk hoeft te plamuren. 

 

Wat zijn de voordelen van een open trap dichtmaken?

Uw trap wordt veel steviger

- Veilig voor uw kinderen en huisdieren

- Energie-efficiënt, warme lucht raakt niet verloren

- Geluid wordt beter gedempt

Hoe herken je een Trapgenie Traprenovatie?

Een Trapgenie traprenovatie kunt u gemakkelijk herkennen door de ''Trapgenie - Professionally Renovated'' watermerk dat wordt bevestigd op de trap.

U kunt gaan voor een goud of zilverkleurige watermerk!

We begrijpen het..

Misschien heeft u al meerdere traprenovatie bedrijven over de vloer gehad. De één geeft weinig vertrouwen, maar wel een schappelijk prijs. De ander straalt professioneel uit maar dwingt u naar onbetaalbare bedragen. 

 

Onze belofte aan u:

   We houden eerlijke vaste prijzen aan.

   We blijven vriendelijk en professioneel.

   Er komt altijd een vakspecialist langs.

   U heeft altijd bedenktijd.

✓   U tekent niets tijdens de bezichtiging.

   Geen aanbetalingen bij bezichtigingen.

 

Wat houdt een bezichtiging in?

   We geven uitleg over onze materialen.

✓   U kunt alle kleuren zien en voelen.

   U kunt decoren matchen met uw interieur.

   Check up voor optionele toeslagen.

   Als het nodig is geven we lakadvies.

   We maken notities van uw wensen.

Doe het zelf pakketten voor de Handige Harry!

Liever alleen materialen aanschaffen en zelf uw trap renoveren? Dat kan zeker! De webshop hebben we zo ingericht dat u meteen weet wat u nodig heeft en gemakkelijk kunt bestellen.  En de pakket is zoals altijd vlot geleverd, omdat we bijna alle materialen standaard op voorraad hebben!

 

Waarom bestellen bij Trapgenie?
✓   Trapgenie is momenteel de goedkoopste aanbieder van traprenovatie artikelen!

   Het lukt ons bijna altijd om binnen 48 uur te leveren!

✓   Bij bestelling van een complete set boven €500,- krijgt u 5% korting!

   Wij hebben meestal alles op voorraad!

 

PVC overzettreden

⭐⭐⭐⭐⭐ (Beste prijs/kwaliteit verhouding)

CPL premium overzettreden 

⭐⭐⭐⭐ (Zeer uitgebreide collectie)

CPL budget overzettreden

⭐⭐⭐ (Meest budget vriendelijke collectie)

Multiplank eiken overzettreden

⭐⭐⭐⭐ (In een gewenste decor te beitsen)

Onze werkwijze..

Stap 1: Bezichtiging

Wij komen graag langs voor een bezichtiging om al onze kleurstalen te laten zien. Vergelijken en matchen met uw interieur gaat hierdoor veel makkelijker. Ook krijgt u  informatie over verschillende soorten traprenovaties door een vakspecialist. Aan het einde van ons gesprek ontvangt u van ons een prijsopgave op basis van onze actuele prijzen op onze webshop.

Zijn we gekomen tot een akkoord, dan gaan we door naar de volgende stap: uitmallen! 

Stap 2: Uitmallen op de traditionele wijze

Wat ons het meest onderscheid van andere traprenovatiebedrijven is dat wij werken op de traditionele manier wat veel meer tijd en moeite kost dan met een trapspin of een lasersysteem. Wij mallen alle treden uit met papier en tape. We kunnen hierdoor super strak tegen de randen aan werken, waardoor we ook een perfecte eindresultaat behalen. 

Stap 3: Zagen in onze zaagruimte

Malletjes worden uitgezaagd in onze zaagruimte. Omdat we meestal alles op voorraad hebben zijn er geen wachttijden. En mocht er een trede verkeerd gezaagd worden, kunnen we direct een nieuwe trede pakken! Ook hoeft u zelf geen houtafval weg te storten of uw tuin te ontzien van zaagsel. Handig hé?

Stap 4: Montage

We komen kant-en-klaar en volledig ingepakt naar uw woning om de traprenovatie uit te voeren. Tijdens al onze werkzaamheden kunt u gewoon gebruik maken van de trap door onze eigen merk speciale traprenovatiekit. Nadat de overzettreden zijn geplaatst maken we de trap en de omgeving vrij van stof en gereedschap. 

Vervolgens is het tijd voor de belangrijkste stap: Afwerking! 

Stap 5: Afwerking

Dat we Trapgenie heten is met reden. We hanteren minimale naden en werken dit af met de exact zelfde kleur siliconenkit. Met cleaning wipes verwijderen we de siliconenvet aan de zijkanten, zodat de kit-werk schoner oogt en dat de zijkanten natuurlijk schilderbaar blijft.

En voilà, u mag lopen over uw splinternieuwe trap!

Neem een kijkje in onze projecten!

Hier vindt u een aantal reeds gerenoveerde trappen door onze genieën. 

Waarom moet ik kiezen voor Trapgenie?

✓   Transparante prijzen via de calculator

   Uw trap binnen 2 weken opgeleverd

   Geheel naadloze afwerking

✓   Zaag werkzaamheden in ons loods

✓   Geen houtafval wegstorten

✓   Uw tuin blijft schoon

   Geen trapspinnen of lasersystemen

   Traditioneel mallen met papier en tape. 

   Gratis bezichtigingen en offerte's

   Extra 3 jaar montage garantie 

Wat kost een traprenovatie?

Onze betaalbare prijzen staan uitgebreid vermeld op onze webshop. Direct de prijs van uw trap berekenen? Klik hier voor een super snelle prijscalculator!

 

Is een bezichtiging echt nodig?
Een bezichtiging voor traprenovatie is noodzakelijk. Het is fijn om alle decoren thuis te zien, voelen en te matchen met uw interieur. Ook wint u veel informatie over de soorten traprenovaties die beschikbaar zijn op de markt. Zo kunt u met een gerust gevoel een keuze maken. Het is ook belangrijk voor ons, omdat we  dan weten waar wij aan toe zijn en of we met bepaalde punten rekening moeten houden!

Wat biedt Trapgenie Traprenovatie aan garanties?

Trapgenie staat voor service en klantgerichtheid. Daarom zijn de garanties die we aanbieden ook garanties waar u wat aan heeft. Tijdens de oplevering ontvangt u van ons de garantiebewijzen en monteren we een watermerk op uw trap ter bewijs dat uw traprenovatie vakkundig is uitgevoerd.

 

- Fabrieksgarantie: Per materiaalsoort zijn de garanties verschillend en variëren tussen 10 en 15 jaar. Klik hier om de garanties te bekijken per materiaalsoort. Fabrieksgarantie houdt meestal in dat u gedekt bent op fabrieksfouten.

 

- Montagegarantie: 3 jaar
Bovenop de fabrieksgarantie krijgt u bij Trapgenie altijd een extra montagegarantie. Dat betekent dat als er bijvoorbeeld een trede loskomt, dat we vliegensvlug paraat staan om de trede kosteloos voor u te vervangen.

 

- Verlichtingsgarantie: 5 jaar
We zijn de enige traprenovatie bedrijf in heel Nederland dat 5 jaar trapverlichting garantie geeft. Trapverlichtingen die wij monteren zijn van onze eigen merk. Ook de werkwijze is zeer uniek en ongekend, waardoor alle onderdelen van de trapverlichting gemakkelijk te repareren is.

Zijn er wachttijden voor een traprenovatie?

Uw trap is door ons meestal binnen 2 weken gerenoveerd nadat we een akkoord op de offerte hebben ontvangen.

We zijn zeer flexibel in tijden, soms werken we zelfs op een zondag als het moet!

Hoe lang duurt een gemiddelde traprenovatie?

Wij adverteren nooit met ''binnen 1 dag gerenoveerd''. Omdat een professionele traprenovatie tijd kost. En al zeker als u naadloze treden verwacht van ons. Wij zijn meestal 2-3 dagen bezig om uw trap uitgebreid te kunnen renoveren.

 

Hoe kunnen andere bedrijven binnen een dag klaar zijn?
Wij werken niet met een trapspin of een onnauwkeurige lasersysteem. Dit zijn nieuwe technieken die trappen uitmallen ontzettend makkelijk maakt en ervoor zorgt dat u snel over een nieuwe trap kan lopen. Het gaat wel ten koste van de eindresultaat. U behoud meestal grote naden die afgewerkt worden met een dikke klodder siliconenkit. Ook worden de huidige treden vaak niet ingekort, waardoor de treden boven de trapwangen uitsteken. Daarom wordt er ook vaak geadverteerd met ''zonder hak-en-breekwerk''.

Wij werken met een papieren mal-systeem. Alle treden worden dus één voor één uitgemald met papier en tape voor een perfecte passing van de overzettrede. Vervolgens brengen we de malletjes naar onze zaagruimte. Hier zagen we alle treden netjes uit en worden ze vervolgens ingepakt voor montage. 

Het vergt dus meer tijd een moeite, maar hierdoor kunnen we dus die naadloze treden garanderen. En het is voor een trapgenie altijd de moeite waard om het beste te veroorloven voor de klant. 

Bekleden jullie ook de wangen van een trap?

Zeker weten, wel is dit alleen mogelijk bij dichte trappen. 

Kunnen jullie ook een open trap dichtmaken?

Zeker, met regelmaat maken wij een open trap dicht. We houden extra rekening mee dat de achterstootborden 90° haaks worden geplaatst. Ook werken we de naden netjes af met polymeerkit, zodat de schilder zo min mogelijk hoeft te plamuren. 

 

Klik hier om de prijzen te zien

 

Wat zijn de voordelen van een open trap dichtmaken?

  Uw trap wordt veel steviger

✓  Veilig voor uw kinderen en huisdieren

  Energie-efficiënt, warme lucht raakt niet verloren

  Geluid wordt beter gedempt

Hoe herken je een Trapgenie Traprenovatie?

Een Trapgenie traprenovatie kunt u gemakkelijk herkennen door de kwaliteitswatermerk dat wordt bevestigd op de trap.