Onze werkwijze..

Stap 1: Bezichtiging

Wij komen graag langs voor een bezichtiging om al onze kleurstalen te laten zien. Vergelijken en matchen met uw interieur gaat hierdoor veel makkelijker. Ook krijgt u  informatie over verschillende soorten traprenovaties door een vakspecialist. Aan het einde van ons gesprek ontvangt u van ons een prijsopgave op basis van onze actuele prijzen op onze webshop.

Zijn we gekomen tot een akkoord, dan gaan we door naar de volgende stap: uitmallen! 

Stap 2: Uitmallen op de traditionele wijze

Wat ons het meest onderscheid van andere traprenovatiebedrijven is dat wij werken op de traditionele manier wat veel meer tijd en moeite kost dan met een trapspin of een lasersysteem. Wij mallen alle treden uit met papier en tape. We kunnen hierdoor super strak tegen de randen aan werken, waardoor we ook een perfecte eindresultaat behalen. 

Stap 3: Zagen in onze zaagruimte

Malletjes worden uitgezaagd in onze zaagruimte. Omdat we meestal alles op voorraad hebben zijn er geen wachttijden. En mocht er een trede verkeerd gezaagd worden, kunnen we direct een nieuwe trede pakken! Ook hoeft u zelf geen houtafval weg te storten of uw tuin te ontzien van zaagsel. Handig hé?

Stap 4: Montage

We komen kant-en-klaar en volledig ingepakt naar uw woning om de traprenovatie uit te voeren. Tijdens al onze werkzaamheden kunt u gewoon gebruik maken van de trap door onze eigen merk speciale traprenovatiekit. Nadat de overzettreden zijn geplaatst maken we de trap en de omgeving vrij van stof en gereedschap. 

Vervolgens is het tijd voor de belangrijkste stap: Afwerking! 

Stap 5: Afwerking

Dat we Trapgenie heten is met reden. We hanteren minimale naden en werken dit af met de exact zelfde kleur siliconenkit. Met cleaning wipes verwijderen we de siliconenvet aan de zijkanten, zodat de kit-werk schoner oogt en dat de zijkanten natuurlijk schilderbaar blijft.

En voilà, u mag lopen over uw splinternieuwe trap!

Veelgestelde vragen over Trapgenie 

Waarom moet ik kiezen voor Trapgenie?

✅ Uw trap binnen 2 weken opgeleverd.

✅ Geheel naadloze afwerking.

✅ Zaag werkzaamheden in onze zaagruimte.

✅ Geen houtafval wegstorten.

✅ Uw tuin blijft schoon.

✅ Geen onnauwkeurige trapspinnen, of lasersystemen.

✅ Alle treden uitmallen met papier en tape. 

✅ Gratis en vrijblijvende bezichtigingen/offerte's

✅ Altijd extra 3 jaar montagegarantie.

✅ Specialistische afwerking zonder siliconenvet.

Wat kost een traprenovatie gemiddeld?

Gemiddeld kost een volledige traprenovatie incl. materiaal en montage tussen €1200.- en €2000,-. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren.

 

- Hoeveel treden zijn er?

- Is de trap legklaar?

- Moeten er treden ingekort worden?

- Wilt u de wangen meenemen in de prijs?

- Moet de uitlooptrede meegenomen worden?

- Wilt u trapverlichting?

 

Zo ziet u meteen dat de prijs afhankelijk is van de keuzes die u maakt. Om de prijzen zo transparant mogelijk op kaart te brengen laten we de prijslijst tijdens een bezichtiging zien. Zo ziet u per direct hoe de prijs wordt opgebouwd! 

 

Is een bezichtiging echt nodig?
Een bezichtiging voor traprenovatie is noodzakelijk. Het is fijn om alle decoren thuis te zien, voelen en te matchen met uw interieur. Ook wint u veel informatie over de soorten traprenovaties die beschikbaar zijn op de markt. Zo kunt u met een gerust gevoel een keuze maken. Het is ook belangrijk voor ons, omdat we  dan weten waar wij aan toe zijn en of we met bepaalde punten rekening moeten houden!

Wat biedt Trapgenie Traprenovatie aan garanties?

Trapgenie staat voor service en klantgerichtheid. Daarom zijn de garanties die we aanbieden ook garanties waar u wat aan heeft. Tijdens de oplevering ontvangt u van ons de garantiebewijzen en monteren we een watermerk op uw trap ter bewijs dat uw trap vakkundig is uitgevoerd.

 

- Fabrieksgarantie: Per materiaalsoort zijn de garanties verschillend en variëren tussen 10 en 15 jaar. Klik hier om de garanties te bekijken per materiaalsoort. Fabrieksgarantie houdt meestal in dat u gedekt bent op fabrieksfouten.

 

- Montagegarantie: 3 jaar
Bovenop de fabrieksgarantie krijgt u bij Trapgenie altijd een extra montagegarantie. Dat betekent dat als er bijvoorbeeld een trede loskomt, dat we vliegensvlug paraat staan om de trede kosteloos voor u te vervangen.

 

- Verlichtingsgarantie: 5 jaar
We zijn de enige traprenovatie bedrijf in heel Nederland dat 5 jaar trapverlichting garantie geeft. Trapverlichtingen die wij monteren zijn van onze eigen merk. Ook de werkwijze is zeer uniek en ongekend, waardoor alle onderdelen van de trapverlichting gemakkelijk te repareren is.

Zijn er wachttijden voor een traprenovatie?

Uw trap is door ons meestal binnen 2 weken gerenoveerd nadat we een akkoord op de offerte hebben ontvangen. Wij streven ernaar om onze klanten zo min mogelijk te laten wachten!

Hoe lang duurt een gemiddelde traprenovatie?

Wij adverteren nooit met ''binnen 1 dag gerenoveerd''. Omdat een professionele traprenovatie tijd kost. En al zeker als u naadloze treden verwacht van ons. Wij zijn meestal 2-3 dagen bezig om uw trap uitgebreid te kunnen renoveren.

 

Hoe kunnen andere bedrijven binnen een dag klaar zijn?
Wij werken niet met een trapspin of een onnauwkeurige lasersysteem. Dit zijn nieuwe technieken die trappen uitmallen ontzettend makkelijk maakt en ervoor zorgt dat u snel over een nieuwe trap kan lopen. Het gaat wel ten koste van de eindresultaat. U behoud meestal grote naden die afgewerkt worden met een dikke klodder siliconenkit. Ook worden de huidige treden vaak niet ingekort, waardoor de treden boven de trapwangen uitsteken. Daarom wordt er ook vaak geadverteerd met ''zonder hak-en-breekwerk''.

Wij werken met een papieren mal-systeem. Alle treden worden dus één voor één uitgemald met papier en tape voor een perfecte passing van de overzettrede. Vervolgens brengen we de malletjes naar onze zaagruimte. Hier zagen we alle treden netjes uit en worden ze vervolgens ingepakt voor montage. 

Het vergt dus meer tijd een moeite, maar hierdoor kunnen we dus die naadloze treden garanderen. En het is voor een trapgenie altijd de moeite waard om het beste te veroorloven voor de klant. 

Bekleden jullie ook de wangen van een trap?

Zeker weten, wel is dit alleen mogelijk bij dichte trappen. 

Kunnen jullie ook een open trap dichtmaken?

Zeker, met regelmaat maken wij een open trap dicht. We houden extra rekening mee dat de achterstootborden 90° haaks worden geplaatst. Ook werken we de naden netjes af met polymeerkit, zodat de schilder zo min mogelijk hoeft te plamuren. 

 

Wat zijn de voordelen van een open trap dichtmaken?

Uw trap wordt veel steviger

- Veilig voor uw kinderen en huisdieren

- Energie-efficiënt, warme lucht raakt niet verloren

- Geluid wordt beter gedempt

Hoe herken je een Trapgenie Traprenovatie?

Een Trapgenie traprenovatie kunt u gemakkelijk herkennen door de ''Trapgenie - Professionally Renovated'' watermerk dat wordt bevestigd op de trap.

U kunt gaan voor een goud of zilverkleurige watermerk!

Neem een kijkje in onze projecten!

Hier vindt u een aantal reeds gerenoveerde trappen door onze genieën.