De stappenplan

Ben jij een handige Harry? Je kan gemakkelijk zelf je trap renoveren d.m.v. een trapspin. Zo bespaar je enorm in kosten en het is misschien maar 2 dagen werk.

 

LET OP: Een super strakke eindresultaat moet je helaas niet verwachten. Er wordt namelijk gewerkt met millimeters. Na minstens 50 trappen te hebben gerenoveerd is het gebruikelijk dat je naadloze treden krijgt. Ervaring speelt een grote rol in dit vakgebied.

1. Oude trap opmeten

Verwijder oude trapbekleding en lijmresten. Meet vervolgens de treden en stootborden nauwkeurig op. Draaitreden kunnen eenvoudig opgemeten worden met behulp van de ijzeren trapspin. 

2. Zagen

Teken de opgemeten omtrek af op je nieuwe treden en stootborden, en zaag op maat met een fijngetande hand-, decoupeer- of cirkelzaag. 

3. Lijmen

Breng lijm aan op je oude traptrede, en druk je nieuwe Maestro Steps goed aan in de lijm. Plaats vervolgens op dezelfde manier het stootbord bovenop de geplaatste trede. Werk van beneden naar boven. 

4. Afkitten

Werk de trap af met de nodige afwerkingsaccessoires. Kit de naden af met voegkit of silicone. 

Ontdek de werkwijze!

Trapgenie maakt gebruik van het trede-over-trede systeem. De originele trap dient hierbij als basis waarop de nieuwe treden geplaatst worden. Ontdek de volledige werkwijze hier.